domingo, 20 de noviembre de 2011

LA CRÓNICA J9: MANRESA 0-0 EUROPA

CATENACCIO

Be, com diu un bon amic, "si no has de guanyar el partit, no el perdis". I es que avui, d'anar a guanyar el partit quasi sortim trasquilats.

La tarda ha estat llarga (hem sortit de casa a les 13:30 h. i hem tornat a casa a les 20,30 h.) però amena, ja que el fet d'anar amb autocar per primer cop aquesta temporada, ha afegit una nota novedosa. Els chavals val més que us dediqueu al futbol i a estudiar, per que per cantants no crec que tingueu futur, sobretot després de sentir-vos intentar cantar "En un puebloooo, italianooo, al pie de laaa montanyaaaa .......".

Si algú us diu que ens hem perdut quan anavem, no us ho creieu, hem anat a fer una visita turística per Manresa i les rodalies.

Be, respecte al partit, el Manresa s'ha plantat en el seu terreny de joc i ha deixat tota la iniciativa i creativitat a l'Europa, i durant tot el partit s'ha dedicat a tirar pilotes a davant i esperar que algun dels seus davanters tingués sort i fes alguna cosa. Ens han tractat com a un equip gran.

Al minut 7 l'Europa ha trençat una bona jugada en la que han participat varis jugadors i ha acabat amb un xut perillos i córner.

Minut 9: Pase de Sasson en diagonal cap a l'extrem esquerra, Lozano dins l'area la controla be, se la prepara, i el porter la toca lleugerament per desviarla a córner.

L'Europa dominava, però es veia que no feia mal i tenia dubtes. Això ha permés que el Manresa s'anés creixent.

Tal com dic, minut 13 i primer apropament del equip del Congost a la nostre àrea, amb cert perill.

En els minuts 22 i 24 dos jugades més de perill en el àrea manresana, la primera, xut de Soto des de la frontal i l'altre, una asistència de qualitat d'ell mateix que Domínguez remata però també acaba en còrner.

Per cert, avui hem llençat un munt de còrners i des de la meva ignorància no he vist cap jugada d'estratègia, o variant de llançament. I igual podem dir de les faltes. No seria millor que en funció del punt on es realitza la llencés un jugador diferent? No es el mateix a la dreta que a l'esquerra que a la frontal, i tampoc es el mateix a un metre (habilitat) o deu de l'àrea (potència). I totes s'han de llençar a gol? o es pot fer alguna jugada d'estratègia? Aquest es un capítol que li podem treure més profit.

Minut 29, s'estrena Chivo amb una bona parada. Com sempre, pilota llarga que el seu delanter controla be i xuta ràpid.

Arriba el descans amb el marcador sense moure's. Realment ens costa més jugar contra equips que es tancan completament en el seu àrea i que no juguen a res, que contra equips que et tracten de tu i van a pel partit.

La segona part a començat amb la primera substitució: Lozano X Ismael.

Minut 42, Isma s'en va del defensor, entra a l'àrea i el seu xut fa exhibir al porter manresà que treu novament a còrner. En aquest còrner la pilota s'embarulla a l'àrea petita i des de la grada cridem gol, però es una falsa alarma.

Els següents minuts, ha estat un descontrol defensiu de l'Europa que quasi ens costa el gol.

Minut 52, tres substitucions: Sergio X Sergi Ayllón, Soto X Lozano i Dominguez X Michel.

Minut 53, en una típica jugada de les que el Manresa ha fet tot el partit, pilota llarga que el seu davanter Jedi (no el de la Guerra de las Galaxias), amb unes cames més llargues que aquesta crònica, es planta sol dins la nostre àrea i Chivo desbarata un gol cantat. Bufff.

Després ha hagut una cessió clarísima a la porteria contraria, que l'arbrit s'ha menjat amb butifarra. Per cert, l'àrbrit coneixia els noms dels jugadors  manresans (que cadascú pensi el que vulgui).

Minut 60, dues substitucions: Jose X Albert i Fabio X Bley.

Minut 67, xupinazo de Lozano que s'estavella al poste.

Minut 72, un altre escapada perillosa del Manresa i Chivo treu a còrner. En aquest còrner, la millor parada del partit per part de Chivo que para en la línia de gol.

Resultat final 0-0 i varies lectures. Un punt es un punt. Com he dit al principi, d'anar a guanyar el partit a quasi perdre'l.

La setmana que ve serà la desena jornada, de trenta que te el capionat, i fins avui portem 15 punts, que si ho repetim, ens portarà a finalitzar la temporada en la part noble de la taula. Ningú s'ho pensaba al principi.

Ànims i a treballar dur durant la setmana i escoltar les indicacions dels tècnics dins i fora del camp.

Titulars: Chivo, Fabio (60´Bley), Sergio (52´Ayllon), Jose (60´Albert), Sasson, Marty, Rech, Ros, Soto (52´Lozano), Lozano (40´Ismael) i Domínguez (52´Michel).