sábado, 22 de octubre de 2011

LA CRÓNICA J5: EUROPA 1 - 1 BARÇA


DE TU A TU......


Bon futbol i empat avui al Nou Sardenya, entre l'Europa i el Barça. Dos equips als que els hi agrada fer joc constructiu.

L'espectació que ha despertat aquest partit a sorprés a propis i extranys. Les grades estavan repletes de públic. Poques vegades es deu omplir tan el camp en un partit de futbol base com avui. També ha ajudat el fet que després del partit dels Cadets de Divisió d'Honor, jugaven un altre partit de Juvenils Lliga Nacional entre  l'Europa i l'Espanyol, un altre partidás d'alt voltatge. Pel que no es exagerat dir, que al camp hi havien més de 1.000 persones. I no només familiars i amics dels jugadors, si no gent vinculada a altres clubs, ojeadors, antics companys, etc. Des d'aquí un sincer agraiment a tots ells.

L'equip visitant ha arribat amb autocar una mica tard, només faltaven 45' per l'inici del partit. He observat que el seu entrenador i el delegat estaven un xic nerviosos per la tardança i els estaven esperant a la porta del estadi amb els mòvils treient fum. Dixit "que encara esteu pel camí, col..s !!, espabileu".

Però l'autocar arriba i van sortint els jugadors amb els MP3 i auriculars posats, tot l'staff tècnic, m'ha semblat comptar quatre, totts tranquilament, agafem les maletes de rodes i cap a dins. M'ha recordat quan veig els professionals del primer equip del Barça quan arriba a la Romareda o a Old Trafford per dir alguns camp.

Només veure l'escalfament, a mi m'ha agafat la cagalera i algú que tenia al costat s'ha anat directe a visitar al Sr. Roca, però per sort al nostre equip ni l'ha inmutat.
  
El Barça ha dominat el tempo del partit, com no podia ser d'un altre manera. Aquest equip, ben be podriem dir que es si no es el millor, si un dels millors d'Europa per aquesta "edat". Algun dels seus jugadors t'impressionen quan et pasen pel costat, no només per l'alçada, si no també pel cos, la barba espesa, que a mi encara no em surt i ja fa temps que m'afeito.


Dins del camp no hi havia color. Perdó, jo ho he vist molt "negre". I que ningú ho agafi amb segones. Em refereixo a que algun jugador nostre que habitualment corre que se les pela, he pensat que alguna cosa li pasava a les cames que no corria gaire, però no li pasava res, es que aquests nois del Barça corrien el doble. Potser de petits, en lloc de biberons de llet ja els hi donaven Powerade.

Be, malgrat que la batuta l'ha portat el Barça, durant la primera part, l'Europa ha gaudit d'un parell d'oportunitats en dos pilotes robades al mig del camp, que han significat un bon ensurt per la porteria blaugrana. Durant aquesta primera meitat, el Barça, a desbordar sempre que ha volgut, no ha disposat d'ocassions gaire clares per obrir el marcador.

I amb l'empat a cero s'ha arribat a la mitja part. Tot un èxit per l'equip local, que s'ha buidat dins del camp, amb una intensitat en el joc digna dels millors elogis.

Després del descans (avui si que ha sigut reparador) els dos equips han començat a fer els canvis per intentar emportar-se'n el partit, i en el minut 14 ha arribat el gol del Barça. El delanter ha guanyat l'esquena a la defensa i des del pic de l'àrea petita ha fusellat al porter, que no ha pogut fer res per evitar el gol.

El Barça si ja controlava abans el partit, a partir d'aquell moment s'ha fet l'amo del cuir, assegurant com mai darrera.

Però amb els últims canvis de l'Europa, incorporant gent fresca al terreny de joc, s'ha produit un còrner a favor del equip local. I amb jugada ensajada, Rech treu en curt per la línia de fons, Xavi va a recollir l'esfèric i fent veure que li torna a Rech per que centri, fa l'amag i es regira encarant porteria i el defensa del Barça enganyat estira la cama i el derriba dins l'àrea. Penalti claríssim que el col.legiat no dubte en senyalar. Molt bona jugada Xavi. Tot això al minut 64.

Avui si que no ha hagut dubtes sobre qui llençava el penalti, donat l'experiència de la setmana passada a Cornellà. L'Alex Marty l'ha plantat, i amb la tranquilitat que ens acostuma la ficat, rasa i per l'esquerra del porter. Aprofitem aquest moment per felicitar al també capità de l'equip, que ha estat convocat per la Selecció Catalana "sub-16" pel torneig del mes de desembre. Sort.

Be, encara quedaven 15 minuts de joc, més l'afegit, que han estat de patiment per part de la grada i de sacrifici i doper part dels jugadors, donant tot el que els hi quedava dins.

Al final els jugadors de l'Europa ha han celebrat com si es tractés d'un títol. No n'hi havia per menys després d'haver aconseguit doblegar el "coco" de la Lliga.

Qui ens tenia de dir, que després de la 5ª jornada estariem empatats a punts amb el Barça, havent jugat contra tres equips dels grans?

L'Europa amb obsessió per l'ordre i amb futbolistes sense gaire púrpura, però de gran valor, ho ha aconseguit. I be faria la Federació Catalana de Futbol de mirar-s'ho be, per que d'aquest equip algun altre jugador ben be podria també haver estat seleccionat per la "Sub-16".



Europa:


Jan (Alex Gutierrez 40´), Bley (Fabio 50´), Esteban (Jose 50´), Marty, Sergio (Ayllón 62´), Ros, Rech, Soto (Xavi 65´), Albert, Ismael (Lozano 40´) i Michel (Ismael 62´)

3 comentarios:

  1. enhorabuena chicos este era un gran reto y han podido con ellos seguir asi trabajando en conjunto que los logros se notaran animos

    ResponderEliminar
  2. Muy amena. Se nota que te la has currado. Te podrías dedicar a esto.

    ResponderEliminar