domingo, 25 de marzo de 2012

LA CRÓNICA J23: ESPANYOL 3 - 0 EUROPA

PENSANT EN LA FINAL DE LA SETMANA QUE VE.

Bon partit dels nostres nois, que davant un equip superior técnica i físicament, han defensat amb orgull i qualitat la bona imatge de l'equip gracienc.

Malgrat el resultat no crida a dubtes, 3-0, l'anàlisi detingut de com ha anat el partit no ho deixa tan clar.

Per començar, fins que no ha arribat el primer gol, el joc estava ben controlat lluny de l'àrea escapulada, els nostres han corregut molt darrera la pilota, però no hi havia joc de profunditat per part de l'equip perico, per que sempre hi havia un jugador escapulat que acabava tallant la jugada i fins i tot iniciant alguna jugada de contraatac que feia pendre precaucions al equip de casa.

Ha estat al minut 25, una jugada en la que la pilota ha sortit un pam per la línia de fons de l'àrea, que inclús han parat els dos jugadors que la seguien, defensor i atacant, però que ni el línier ni l'àrbitre ho han vist i aquí el devanter ha estat més "pillo" i ha continuat la jugada fent un gol que clarament ha estat injust.

D'aquí fins la mitja part, el joc ha continuat controlat, destacant un parell de jugades en la que Jan ha salvat els mobles. La primera sortint cap als límits de l'àrea, ha evitat una vaselina d'un dels seus millors jugadors, el torito (que avui s'ha quedat en vaquilla), i la segona un xutarro des de l'àrea petita en el que ha tret una ma o un peu (no ho recordo be) miraculós.

La segona part, per l'Espanyol no es el mateix jugar amb un gol a favor, pel que asseguras més al mig camp i la defensa,  que amb un empat, que implica pendre més riscos, sobretot, per que l'empat de ben poc li serveix, si vol mantenir el subcampionat de Lliga.

Al minut 60 fem les primeres substitucions i al minut 65 arriba el segon gol, en la que el davanter s'escapa sol per velocitat, pel mig entre els dos centrals i sol davant el porter, podent escollir cap a on llençar la pilota, bat la porteria sense contemplacions.

Al minut 70 arriba el tercer gol, en l'única jugada en que crec que ens hem despistat, ja que el llençament d'un còrner de estratègia, en la que la pilota arriba cap el jugador que l'espera fora de l'àrea en el pic de l'àrea, i aquest jugador la controla, se la prepara i la clava per l'escaire del segon pal, a on no arriba ningú. Per favor, quantes vegades veiem aquesta jugada ? Si es la favorita de molts equips ! Fins i tot nosaltres l'ensajem. Cóm ens la poden fer amb tanta facilitat ?

Minut 75 es realitzen les darreres substitucions i en el minut 78 la nostre oportunitat més clara d'atac la desaprofitem. Li arriba la pilota en condicions a Michel, que entra dins l'àrea amb la pilota controlada, amb la posició guanyada al defensa, però el seu xut queda refusat amb el peu del porter. Llàstima per que tots teniem preparat el crit de Gol a la punta dels llavis.

Europa: Jan, Fabio (60' Bley), Jose, Esteban, Ayllón (75' Colte), Ros (75' Lluzar), Marty, Albert (60' Sasson), Ismael, Soto i Lozano (75' Xavi).