sábado, 28 de abril de 2012

La Crónica J27: NASTIC 0 - 3 EUROPA

L'EUROPA COM UN HURACÀ.

Quin dia i quin partit !

Ni als més optimistes se lis havia passat pel cap un resultat com el d'avui. Ni a les quinieles, ni als foros, ni entre l'afició escapulada. Però sí, l'Europa ha passat per Tarragona com un huracà, escombrant a un dels millors equips d'aquesta Lliga, el tercer classificat indiscutible.

Algú pot dir que el vent ens ha ajudat. Doncs sí, però només mitja part, per que l'altre mitja part ha ajudat al Nástic, ja que feia el mateix vent.

La primera part hem aguantat el resultat inicial d'empat a zero, i feina que ha costat, per que tal com ja sabeu, el vent anava en contra nostre i cada llençament que ens feian a porteria, el xut es convertia en un obús, per la velocitat que agafava la pilota. 

Per cert i parlant de pilotes: Quina mala qualitat que tenien ! En lloc de jugar amb pilotes de reglament, semblava que jugavem amb conills, ja que el bot era irregular, pesaven poc i no savies ben be per on sortirien. Però vist que cada partit deuen sortir del camp quatre o cinc pilotes i la majoria es deuen "extraviar", no m'extranyaria que sigui una política dels temps actuals d'estalvi de despeses (val més que es perdi una pilota dolenta que una de bona).

L'empat, d'entrada ja ens anava be, per que un punt en aquest camp ja era un bon resultat, sobre tot ara que els punts valen el seu pes en or.

Be, d'aquesta primera part només vull destacar l'ordre amb el que s'ha jugat. L'intensitat que han posat tots els jugadors per recuperar pilotes, per aguantar les posicions estratègiques, per desdoblar quan tocava, per defensar, etz. En definitiva una mitja part molt concentrats en el joc i en les consignes que s'havien establert en els vestidors. Potser per criticar alguna cosa, cal dir que hi ha bastantes jugades que sempre fem un o dos tocs més dels que correspondria. Això ens porta a perdre moltes pilotes, sobre tot al mig del camp, que a la vegada es converteixen en contra-atacs en contra nostre. Cal tenir cap i pasar la pilota ràpid, o si estem d'esquenes i l'alé del defensa el notem al clatell, pasar-li la pilota al nostre company que ve de cara, en lloc de voler girar-nos, regateixar al o als defensors i si o si, perdre la pilota. Crec que no es millor jugador qui intenta solucionar això ell sol (encara que alguna vegada ho aconsegueixi) que qui te visió d'equip i opta per solucionar la situació pasant-la a un company per que la jugada s'en vagi cap a l'altre banda.

La segona part i ja amb el vent a favor hem arribat a dalt amb molta més facilitat i producte de la pressió i les jugades que arribaven per les bandes hem provocat varis còrners i faltes a favor que poc a poc hem sabut aprofitar.

Minut 55: Gol d'Esteban amb el pit. Si, si, amb el pit, com remat d'un còrner llençat per la dreta per en Rech.

Als minuts següents dos jugades nostres de perill, una d'un chut d'en Marty des de la frontal de l'àrea, i l'altre ha acabat en gol, però anul.lat per fora de joc d'en Rech. Aquí teniem al Nàstic contra les cordes i li estavem fent mal.

La primera ocasió de verdader perill del Nàstic ha arribat al minut 62, que incomprensiblement l'han llençat fora (Ufff).

Minut 72: Falta llunyana però centrada, que llença Sasson i marca. De fet ja havia llençat alguna més que han servit per calibrar ben be com influia el vent.

En els minuts següents hem continuat dominant la situació i el Nàstic no arribava amb claretat, ja que les diferents línies ja s'encarregaven de impedir-ho, però com que al final han optat per bombejar pilotes cap al davant, aquí s'han trobat amb la nostre defensa de ferro que avui ha estat inexpugnable, protegint la porteria que cobria en Carles del cadet B per indisposició d'en Jan.

Cap els minuts finals, destacar un cop de cap d'en Soto, que ha sortit per poc, i la jugada final:

Minut 82: Falta llunyana a la banda esquerra, que els pares li hem suggerit a en Ros que la llencés directa a porteria que segur que entrava. Aquest l'ha llençat amb parábola i molt alta, i a mida que s'anava acostant a la porteria s'anava endiablant per la força del vent i el porter a dures penes l'ha pogut rebutjar, però allà estava en Soto que de cap l'ha rematat dins la xarxa. 

Final del partit. I l'alegria s'ha extés entre els jugadors, tècnics i seguidors. Hasta els bocates de xoriço i llonganiça que els hi havien preparat el Club, semblaven de jabugo.

Algunes de les claus que han estat bàsiques en aquesta victòria:

- Encert en l'estratègia en el sistema, disposició en el camp i consignes tàctiques. Felicitats entrenadors.
- Els tres gols han estat a pilota aturada.

L'aventura del autocar queda en anécdota i si més no, ajuda a fer bon ambient.

Equip: Carles, Ayllón, Esteban, Sasson (Marcel 70'), Fabio (Bley 70'), Marty, Ros (Albert 60'), Rech, Ismael (Domínguez 60'), Michel (Colte 70') i Lozano (Soto 75')




1 comentario:

  1. Partidos atrasados de la jornada 22 jugados el 1/5/2012:

    FC Barcelona 5:1 CE Manresa
    Premia CE 0:2 CRD Espanyol.

    Con esto, todos los equipos han jugado los 27 partidos.

    ResponderEliminar