lunes, 14 de mayo de 2012

La Crónica J29: GAVA 3 - 3 EUROPA

SALVEM LA CATEGORIA I PUNT.

El partit d'avui si ens arribem a jugar alguna cosa el guanyem, per que el plantejament i l'intensitat final hagués estat un altre.

Com tots sabeu, amb els resultats dels altres partits d'ahir, abans de començar ja teniem matemàticament els punts necessaris per mantenir-nos en Divisió d'Honor, i el que haviem de jugar avui era demostrar la nostre valúa, disfrutar d'un partit sense pressions, etz.

Alineació d'avui: Jan (Sergi 41), Bley, Sasson (Esteban 55), José, Fabio, Ros (Marcel 41), Albert, Rech (Marty 55), Michel (Sergi 55), Soto (Guti 41), Colte.

Hem començat be i la primera part hem fet una demostració de qualitat, lluita i joc d'equip, que apart dels dos gols que hem marcat hem tingut altres oportunitats clarísimes que no hem solucionat positivament i a tot aixó el Gava ni ha arribat a la nostre porteria ni feia honor a la categoria en la que ha jugat aquesta temporada, molt feble defensivament, superat al mig del camp i desaparegut en la delantera.

Ja en el minut 3 hem fet el primer gol, producte d'una jugada d'estratègia: Sasson treu una falta lateral llunyana que centra i Soto la pentina  d'esquenes a porteria just per fer diana.

La següent jugada d'atac s'ha fet una combinació al primer toc en el mig del camp, fent l'Albert una assistència a Rech, que a trompicons s'emporta la pilota i dins l'àrea li passa a Michel que des de l'àrea petita remata "al ninot" treient un còrner.

D'aquest còrner al minut 8 ha arribat el nostre segon gol, amb un remat de cap de Sasson al estil "bomba Navarro". Un altre jugada d'estratègia (portem unes quantes aquests últims partits).

Estavem veien un Gava insegur i amb por al cos, que es desempallegava deseguida de la pilota, i també estavem veien un Europa batallador, recuperador de pilotes i amb unes arribades a dalt molt perilloses.

Al minut 20 Michel s'escapa per velocitat, arriba a la línia de fons dins de l'àrea, fa el "pase de la mort" i Colte sol i amb tota la porteria per definir, ha xutat "al ninot" que aquesta vegada ha estat un jugador petit que acabava d'arribar a veure si podia molestar una mica, ja que poca cosa més podia fer.

A la nostre porteria hem tingut un petit ensurt al minut 36, amb la centrada a l'àrea d'una falta llunyana, que després d'una sortida en fals d'en Jan, la pilota s'ha passejat per davant de la porteria sense amo i sense consequències.

D'aquesta primera part crec que s'ha de destacar les repetides pujades per la banda d'en Bley, centrant pilotes be i amb moltes alternatives; i el desplegament de joc de l'Albert que ha nodrit de pilotes amb condicions als davanters.

Amb el 0 a 2 arribem a la mitja part i potser aquesta sensació de que teniem dominat el partit (que era veritat que el teniem dominat), s'han fet tres canvis de sortida i al minut 55 tres canvis més.

En el minut 43 ha succeit una jugada desgraciada que ens ha costat el primer gol en contra: El nostre lateral dret perd la pilota, l'extrem supera al primer central que li surt al pas i aconsegueix centrar la pilota plorant per l'àrea, que agafa a contrapeu al nostre darrer defensa i el seu punta remata a gol. Realment ha estat un regal, però veient com anava el partit no tenia de sopossar un contratemps.

Ja que a continuació, en el minut 45, hem fet el nostre tercer gol: Un golàs d'en Guti (del B) que un centre que li ha arribat, l'ha controlat amb el pit, l'ha baixat i li ha donat una gardela que el porter ni l'ha vist. Això ens ha portat un altre vegada al resultat refugi de dos gols d'avantatge.

Al minut 61 li han fet una falta lletja per darrera a Colte que ha acabat amb l'expulsió del jugador blaugrana (més de cara el partit).

Ara, el final de partit ha estat insòlit per com havia anat tot: En el minut 77 un xut des del balcó de l'àrea ha entrat per l'escaire, sense que el nostre porter, en Sergi (del B) pogués fer res.

I per acabar, la repanocha, un gol olímpic (en Divisió d'Honor) i en el temps afegit: Minut 83 i puja a rematar hasta el porter. El centre ha estat tancat i ja de per si sempre perillós, però el vent s'ha encarregat d'acabar d'arreglar-ho, fent que el cuir entri directament a gol pel segon pal, sense que ningú pugui fer res per impedir-ho.

Al final als escapulats s'ens ha quedat la cara de tontos i el que sempre es diu: "El futbol es futbol", "El futbol es així", "Si perdones després ho pagues", "El partit s'acaba quan l'arbrit xiula el final, no abans", etz.

Be, m'hagúes agradat celebrar la tercera victòria consecutiva, però un altre any serà.

Felicitats Europa per haver aconseguit el nostre objectiu principal, que era mantenir la categoria.

Ens heu fet gaudir d'un principi de Lliga excepcional, guanyant a equips que sobre el paper sempre son favorits, com la Damm, com el Cornellà, empatant contra el Barça, etz. I després del parèntesis central que es on més hem patit, moltes vegades per petits detalls que ens han fet perdre punts imprevistos, aquests final de Lliga a tornat a ser potent i engrescador, tornant a treure l'orgull i la qualitat de l'equip per damunt de les individualitats. Amb un treball important per part de l'equip tècnic que ha tingut de posar tota la "carn a la graella".

Als lesionats de llarga durada, Chivo i Lluzar, ànims per la vostre recuperació, l'equip us necessita. Un esment de reconeixement a en Xavi que malgrat no haver acabat la temporada amb nosaltres, si que es partícep de l'exit global.

I com que avui es la darrera crònica que faig un servidor aquesta temporada, deixeu-me agrair la col.laboració dels meus companys de blog per l'esforç i hores que heu dedicat: José Antonio, José, Xavi, Jaume, Medir i Jordi.